Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Sommelier Siniša Lasan napustio je dubrovački Rixos, od ove sezone preuzima dužnost u restoranu BOWA na Šipanu

lasan-bowa

Jedan od najboljih hrvatskih sommeliera, Decanterov sudac, Advanced Sommelier i višestruki prvak Hrvatske Siniša Lasan, nakon dvije godine završio je angažman u hotelu Rixos Premium Dubrovnik. Lasan je potvrdio da će od ove ljetne sezone raditi u dubrovačkom restoranu Bowa. Siniša Lasan pet je godina bio glavni sommelier dubrovačkog restorana Proto, odakle je 2020. prešao u Rixos.

BOWA je jedan od klasični predstavnik hrvatskih nautičarskih restorana. Na u uvali Vrbova na Šipanu otvorio ju je Pero Šare, član obitelji utemeljitelja restoranskog brenda Bota Šare. Pero Šare u obitelji je odgovoran za ponudu velikih divljih riba i za vođenje sushi bara Bota u Dubrovniku. Meniji BOWE temelje se na najboljem ulovu obitelji Šare, lokalnoj šipanskoj janjetini i svježem sezonskom povrću iz obiteljskih vrtova na Stonskom polju. Kao najbolji poznavatelj dalmatinskih vina i dokazani profesionalac, Siniša Lasan zasigurno je strateško pojačanje za šipansku BOWU. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.