Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Novi Michelinov Vodič za Hrvatsku trebao bi biti objavljen 30. lipnja

Michelin-Guide-2017-cover

Novi, šesti Michelinov Vodič za Hrvatsku trebao bi biti objavljen 30. lipnja. Kako se doznaje uz krugova bliskih Michelinu, inspektori su svoj posao obavili do kraja svibnja, urednici su potvrdili konačne  liste, a plakete za dobitnike zvjezdica upravo se izrađuju (što znači da bar nekoliko ljudi i u Hrvatskoj već zna tko je zadržao zvjezdice i tko je dobio nove zvjezdice).

Uostalom, chefovi i restorateri čiji su restorani nagrađeni zvjezdicama i preporukama prošlog su tjedna dobili i službene pozivnice za svečanost dodjele zvjezdica, koja će se održati 5. srpnja na atraktivnom imanju Maškovića Han blizu Zadra.

Michelinove zvjezdice, naglasimo još jednom, nisu samo visoko profesionalno priznanje za chefove i restorane. Michelinove zvjezdice najefikasniji su alat prodaje u restoranskoj industriji, a u Hrvatskoj su osobito važne na moru, jer turisti koje zanima gastronomija biraju restorane prvenstveno prema Michelinovom Vodiču.

Naposljetku, i dugoročno najvažnije, Michelinove zvjezdice stavljaju Hrvatsku na svjetsku gastronomsku kartu. Prvu zvjezdicu u Hrvatskoj dobio je 2017. godine rovinjski Monte obitelji Đekić, a Hrvatska danas ima deset restorana s Michelinovim zvjezdicama.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Novi Michelinov Vodič za Hrvatsku trebao bi biti objavljen 30. lipnja

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min