Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Direktor banke Credit Suisse dobio otkaz nakon što je snimljen kako tuče konobare u jednom njujorškom restoranu

cambell-g

“Moji roditelji rade sedam dana u tjednu, nisu bili na godišnjem šest godina. Kad su policajci došli samo su porazgovarali s tipom i otišli. Našoj konobarici čelo je krvarilo jer ju je tip udario u glavu. Oteo je telefon mojoj mami i razbio ga, (policija) ga ni za što nije prijavila.”  ovo je, skupa s uznemirujućim videom s nadzorne kamere, prije tjedan dana na Instagramu objavila Sunabi Yi (@y.nabii).

Na videu se vidi kako u restoran Shanghai Mong u njujorškom Koreantownu ulazi čovjek koji želi u njihov toalet. Nakon što mu je konobarica objasnila da u toalet smiju samo gosti restorana, čovjek ju je počeo gurati, a ona je izvadila mobitel kako bi snimila napad. Čovjek je počeo snimati nju, a zatim joj je oteo mobitel i tresnuo ga u pod, a zatim žestoko fizički napao konobara. Ostali konobari i kuhari priskočili su da ga smire ali on se nije dao i nastao je opći kaos s dosta fizičkog nasilja.

Policija, tvrde svjedoci, nije poduzela ništa osim što je popričala s napadačem. Business Insider objavio je nastavak priče, koji nažalost objašnjava ponašanje policije. Napadač u restoranu je financijski direktor banke Credit Suisse u New Yorku. Zove se Roman Cambell i da nije objavljen video njegova divljanja na Instagramu, možda bi prošao bez kazne. Ovako, dobio je otkaz u banci. 

“Svi smo mentalno traumatizirani,” izjavila je Sunyabi Yi za Business Insider, “Moja mama se jako prestrašila. Pozvala je policiju jer su stvari izmicale kontroli, a (Cambell) je otišao prema kuhinji i rekao joj neka slobodno zove policiju jer on ne izlazi iz restorana.” Cambell je barem deset puta udario konobara Josea Moralesa i raskrvario ga. “On je sada dobro, ali boji se posluživati goste koji više piju, “ rekla je Yi novinarima. 

Kaže da su policajci koji su došli u restoran više razgovarali s Cambellom nego s napadnutim osobljem. ”Nisu tražili snimku s nadzorne kamere, samo su pitali što se dogodilo. Razgovarali su samo s Cambellom, što je mojim roditeljima bilo čudno. Prvo su napisali prijavu za maltretiranje, ali su je kasnije promijenili u fizički napad.” Banka Credit Suisse objavila je priopćenje o incidentu u kojem kaže da osuđuje svaku diskriminaciju, bullying i nasilje. Nisu službeno komentirali otkaz koji su dali Cambellu, novinari su informaciju dobili neslužbeno.  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.