Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

U Zagrebu je u srijedu otvoren prvi hrvatski Mövenpick hotel. Ima 104 sobe, a restoran se zove po Nikoli Tesli

movenpick

Francuski Accor jedna je od većih globalnih hotelskih korporacija. Accor je, preko zagrebačke tvrtke MPPD, u srijedu formalno ušao u Hrvatsku. U srijedu je, naime, u Oreškovićevoj ulici, na izlazu iz grada, otvoren prvi hrvatski hotel Mövenpick.

Brend Mövenpick nastao je 1948. godine kao švicarska restoranska grupa.  U sedamdesetim su se godinama pretvorili u hotelski internacionalni lanac, a u devedesetim je godinama Mövenpick postao jedan od najpoznatijih europskih premium sladoleda. Sladoledi se danas proizvode u suradnji s Nestleom, dok je hotele 2018. godine preuzela francuka multinacionalka Accor. 

Mövenpick spada u srednji rang Accorova portfolija. Mövenpickovi se hoteli uglavnom obraćaju poslovnoj publici i predstavljaju dobru vrijednost za novac. Zagrebački Mövenpick hotel je s četiri zvjezdice, koji ima 104 sobe, čije cijene počinju sa 107 eura. Mövenpickov restoran zove se Nikola’s po Nikoli Tesli. Chef je Tomislav Varga, koji je svojedobno kuhao u Noelu. Drugi hrvatski Mövenpick trebao bi se otvoriti 2024. godine u Splitu.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

U Zagrebu je u srijedu otvoren prvi hrvatski Mövenpick hotel. Ima 104 sobe, a restoran se zove po Nikoli Tesli

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min