Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zagrebačkom burger baru Lars&Sven baš ne ide najbolje: rade samo jednu smjenu, a zatvoreni su nedjeljom i blagdanima

lars-sven-g

Nedjeljom i blagdanima kina su puna do prepuna. Pa ipak, Lars&Sven, veliki burger restoran u Branimir Centru smješten točno preko puta ulaska u Cinestar, odlučio je ne raditi nedjeljom i blagdanima, što se doima pomalo iracionalno. Nadalje, Lars&Sven skratio je radno vrijeme na manje od jedne smjene: otvoren  je samo između 15 i 21 sat. Ovakvo radno vrijeme doima se kao prvi korak prema odlasku Lars&Svena iz Branimira i iz Zagreba.

Lars&Sven poznati je slovenski lanac burger barova, koji se pokušavao afirmirati kao neka vrsta zanatskog, gastro restorana za hamburgere. Lars&Sven nije loš, ali je daleko od bilo kakvog zanatskog pristupa burgerima a još dalje od gastronomije: industrijska proizvodnja restoranske hrane ima svoje čvrste zakonitosti. 

Osim brendiranja koje očito nije prošlo na zagrebačkom tržištu, Lars&Sven bio je strahovito pogođen lockdownom: restoran u kinu ne može fukcionirati ako su kina zatvorena. A kina su više od godinu dana bila zatvorena. Naposljetku, Branimir Centar ili Branimir Mingle Mall kako se danas zove, pokazao se dosta smrtonosnom ugostiteljskom lokacijom. Ne znamo ni jedan restoran ili ambicizniji   bar koji je ondje preživio dulje od tri ili čeriri godine.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.