Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Vlasnik RougeMarina Marin Medak kaže da mu je račun za struju skočio s 40 na 120 tisuća kuna mjesečno

Marin Medak, vlasnik zagrebačkog restorana RougeMarin i još nekoliko lokala, jučer je na RTL-u govorio o tome kako rast cijene električne energije za tvrtke utječe na ugostiteljstvo. Medak je kazao da su se računi za struju za RougeMarin utrostručuli: porasli su sa 40 na 120 tisuća kuna mjesečno.

Nadalje, vlasnik RougeMarina kaže da je prije poskupljenja trošak struje po prodanom artiklu u njegovim lokakima iznosio 3,30 kuna a sada iznosi 10 kuna. “Dakle, kad gost sjedne u RougeMarin i naruči juhu, u cijenu juhe već je ugrađeno 10 kuna za struju,” kaže gospodin Medak. Medak smatra kako bi visoke cijene električne energije za gospodarstvo dugoročno mogle dovesti do masovnog gubitka radnih mjesta.

Ta se ocjena doima neobično zato što je manjak a ne višak radne snage trenutno glavni strateški problem ugostiteljskog sektora. Restorani i kafići zapošljavaju koga god mogu, a ne otpuštaju neovisno o režijskim i poreznim opterećenjima. Međutim, jasno je da i zbog većih troškova za režije restorani i kafići moraju korigirati svoje cjenike i da gosti trebaju imati razumijevanja za rast cijena u ugostiteljstvu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.