Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

INVAZIJA NA KVARNER Čak 50 tisuća Čeha i Slovaka već je kupilo karte za ljetni vlak za Rijeku. Karta košta 30 eura

U subotu je u riječku željezničku stanicu stigao prvi ovosezonski Regiojet, s oko 300 putnika iz Praga i Bratislave. Riječ je i jedinstvenom turističkom vlaku, koji je počeo voziti usred pandemije, 2020. godine, a koji se ove sezone pretvara u svojevrsni fenomen masovno dostupnog turizma.

Karta za RegioJet košta, naume, samo 30 eura. Česi i Slovaci mogu, dakle, doputovati na Jadran za samo 225 kuna. Usporedbe radi, vožnja od splitskog ili dubrovačkog aerodroma pa do centra grada katkad može koštati više. A kilogram ribe u boljim dubrovačkim restoranima stoji između 900 i 1000 kuna, što znači da putnike distinktivno žutog Regiojeta, put na more dug oko 700 kilometra košta kao četvrt kilograma Šanpjera. 

Stoga nije neobično da je već pedesetak tisuća Čeha i Slovaka kupilo karte za RegioJet, koji ove godine, osim za Rijeku, vozi i za Split. U sedmom i osmom mjesecu Regiojet će svakodnevno povezivati Prag i Rijeku. 

Čangrizavci će sad reći da nam Regiojet dovozi turiste koji baš i ne mogu puno trošiti. No, ta je primjedba sasvim pogrešna. Turizam je kompleksan posao, koji obuhvaća i goste u hotelima s pet zvjezdica ali i backpackere.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.