Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U dvorcu Erdödy u Jastrebarskom od 3. do 5. lipnja održavaju se Dani vina s nizom važnih stručnih radionica

Dani vina središnja su godišnja smotra plešivičkih vina, što u posljednje vrijeme ima posebno značenje, budući da se Plešivica profilirala kao jedna od najmodernijih hrvatskih vinskih regija.

U sklopu ovogodišnjih Dana vina, koji traju od petka do nedjelje, bit će održano više važnih i zanimljivih majstorskih radionica.

Važnih zato što bi te radionice mogle potvrditi kontinuitet izvrsnosti plešivičkih vina. U petak će ugledni sommelier Darko Lugarić voditi radionice posvećene plešivičkim rizlinzima i sivim pinotima, dok će Marko Rundek iz Mana2 predstavljati plešivička jantarna vina. I rizlinzi i oranži i sivi pinoti spadaju među identitetska plešivička vina.

U subotu će. pak, Filip Božić voditi masterclass posvećen plešivičkim vintage pjenušcima, dok će Antonio Gregorić prezentirati vertikalu crnih pinota. Plešivica je, nesumnjivo, vodeći hrvatski proizvođač pjenušavih vina i ima snažne terroirske argumente da se nametne kao vodeći hrvatski proizvođač pinot noira. Na radionicama će se točiti vina svih značajnih plešivičkih vinarija.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.