Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Veznjak Hajduka Marco Fossati ima neobično dobar ukus za vina. Osvajanje Kupa proslavo je Cristalima iz 2008. i 2012. godine

fossati

Hrvatski nogometaši, uz tek nekoliko iznimki, nisu poznati po osobitom poznavanju vina. Talijanski veznjak Marco Fossati, koji igra u Hajduku, svojim bi kolegama mogao postati uzor u biranju vina. Tridesetgodišnji Fossati proslavio je, naime, Hajdukovo osvajanje Kupa zaista ozbiljnim prestige cuvee šampanjcima, uključujući Roedereov bijeli Cristal iz 2008. i Cristal Rose iz 2012.

Manje je bitno što Fossati pije Cristal. Cristal je već odavno statusni simbol za mnoge ljude iz sporta i estrade. Puno su važnije berbe. Berba 2008. dala je uvjerljivo najbolji Cristal u ovom stoljeću. Cristal iz 2008. vino je od 100 bodova, koje bi trebalo ostati u vrhunskoj formi barem do 2045. godine Nadalje, Cristal iz 2008. toliko je tražen da ga već dvije ili tri godine nema u redovnoj distribuciji; može se nabaviti gotovo isključivo na sekundarnom tržištu.

Kad je pak riječ o ružičastom Cristalu iz 2012. valja podsjetiti da se ta berba uz 2002. i 2008. smatra najboljom u ovom stoljeću. S takvim ukusom za vino gospodin Fossati mogao bi raditi kao sommelier u bilo kojem splitskom restoranu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.