Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Vinistra je dovođenjem natjecanja Concours Mondial de Bruxelles napravila još jedan jako dobar posao za afirmaciju istarskih i hrvatskih vina, kao i istarskog i hrvatskog turizma

U Poreču će se 12, 13. i 14. svibnja iduće godine održati Concorus de Mondial de Bruxelles, u konkurenciji bijelih i crnih vina. Održavanje tog natjecanja u Istri osiguralo je vodstvo Vinistre. Concours Mondial de Bruxelles trideset je godina staro vinsko natjecanje, koje okuplja vrlo mnogo vinarija iz cijelog svijeta i oko 350 sudaca sa skoro svih kontinenata. U aktualnoj sudačkoj postavi tri člana žirija dolaze čak i iz Indije.

Concours Mondial de Bruxelles jedino je važno internacionalno vinsko natjecanje koje je teritorijalno podijeljeno po žanrovima: posebni žiriji u različtim zemljama ocjenjuju bijela i crna vina, pjenušava vina, ružičasta vina i fortificirana i slatka vina. Dolazak Concours Mondiala, i to njegova jubilarnog tridesetog izdanja u Poreč, Istru i Hrvatsku, značajan je doprinos afirmaciji hrvatskih vina, kao i i hrvatskog turizma. Evo zašto.

Prvo, Istra će idućeg proljeća postati sjedište velikog međunarodnog  vinskog natjecanja. Drugo, suci i ostalo osoblje Concours Mondiala moći će probati niz istarskih vina: načelno govoreći, ne možete se ozbiljno afirmirati u svijetu dok svijet ne dođe kod vas. Treće, Istra će s Concours Mondialom ojačati svoj položaj na turističkoj karti sredozemne Europe. Zbog svega toga, istarsko izdanje Concours Mondial de Bruxellesa svakako treba podržati.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.