Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Evo zašto mislimo da je Pilsner Urquell najbolje industrijsko pivo koje se prodaje u Hrvatskoj

pilsner-urquell

Danas sno u kvartovskom supermarketi kupili par limenki Pilsner Urquella. Tek tolliko da ne kupujemo isključivo craftove. Pilsner Urquell nas je opet oduševio. Pilsner Urquell, famozno češko Plzensko pivo, svježe je, bogato  pjenušavo, supstancijalno, srednjeg tijela, s vrlo dugim, gorkim, aromatično herbalnlm, hmeljastiim završetkom. Prilično smo sigurni da je riječ o najboljem industrijskom pivu koje se prodaje u Hrvatskoj.

To ne mislimo samo mi. Andrej Čapka, vlasnik Zmajske pivovare, čovjek koji zna, prije par godina nam je ishvalio Pilsner Urquell. Pilsner Urquell počeo se proizvoditi 1842. godine. Smatra se jednim od prvih svijetlih lagera. Začinjen je hmeljom sorte saaz, koji mu daje zaista specifičan okus.

Iako se masovno proizvodi i premda pripada jednoj ogromnoj američkoj korporaciji, Pilsner Urquell nije izgubio ni jedan posto svog prepoznatljivog karaktera. A cijena je smiješna. Limenka od pola litre košta deset i pol kuna, a pakovanje od četiri limenke 38 kuna.

E sada, postavlja se pitanje zašto kraj tako dobrog i jeftinog piva većina Hrvata i dalje pije Ožujsko i Karlovačko? Mora da nisu probali Plzensko.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.