Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Zatvara se čuvena zalogajnica Kod Šime na Kvatriću. Kažu da je privremeno

Danas, u subotu 29. svibnja zadnji je radni dan jedne od najpopularnijih zagrebačkih zalogajnica. Kod Šime preko puta tržnice Kvatrić u svoj je izlog stavio oveći bijeli plakat na kojem piše da se restoran zatvara zbog tehničkih i imovinskih problema.  Društvenim se mrežama proširila informacija da se Šime zatvara uslijed povećanja cijene zakupa koje više ne može pratiti. Na plakatu također piše da će se Šime ponovo otvoriti i da će biti bolji nego prije.

Kod Šime je dugogodišnja institucija zagrebačkog ugostiteljstva.  Od 11 i 30 pa barem do 15 sati Šime je iz dana u dan, iz godine u godinu, bio neprekidno pun. Premda se radi o velikom prostoru s terasom, pred Šimom su se povremeno stvarali redovi. Kod Šime je bio svijetli primjer old school ugostiteljstva koje ignorira sezonalnost i bilo kakakav drugi oblik moderniteta, ali gostima isporučuje vrlo dobru vrijednost za novac: Šime je čak i usred ljeta svojim vjernim obožavateljima posluživao velike tanjure graha s kobasicama. Grah s kobasicama ili s rebrima bio je, uz fileke, jedno od najomiljenijih jela kod Šime.

Stoga je logično da se na današnjem zadnjem Šiminom meniju našao baš grah, u društvu mađarskog gulaša, telećeg pečenja, roštilja i lignji. Nadamo se da će se Šime doista uskoro vratiti, još bolji i jači.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Zatvara se čuvena zalogajnica Kod Šime na Kvatriću. Kažu da je privremeno

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min