Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U očajničkoj potrazi za radnom snagom, vlasnik restorana u Riminiju obratio se roditeljima. ‘Učinite nešto za razvoj vaše djece’ 

Usred polemika koje se u Italiji vode zbog manjka radne snage, jedan je restorater povukao originalan potez. U potrazi za konobarima obratio se – njihovim roditeljima. Giuliano Lanzetti vodi poznati restoran Bounty u Riminiju i godinama je aktivan u edukaciji novih kadrova u ugostiteljstvu. U oglasu za zapošljavanje u Bountyju tijekom sezone, apelira: “Imate sina ili kćer u uzrastu između 16 i 20 godina? Došlo je vrijeme da učinite nešto konkretno za njihov osobni razvoj.”

Obratio se roditeljima mladih kandidata kako bi ih potaknuo da svoju djecu poguraju na tržište rada. Oglas je očito bio efikasan, u Bounty je stiglo 200 molbi, već su odradili prvu fazu selekcije. U tim koji inače broji više od 80 ljudi, primit će 14 novih kolega. Bit će to studenti ili diplomci, koji će ako budu željeli imati prednost u zapošljavanju u restoranu. Lanzetti, kaže, želi promijeniti percepciju sezonskog rada kao eksploatacije i pokazati da on, kad se zaposlenicima osiguraju dobri uvjeti, može biti izvrstan za učenje i profesionalni razvoj mladih ljudi iz svih struka.  

“Na Rivijeri obitelji još uvijek razumiju vrijednost ranog početka i žele taj koncept prenijeti na svoju djecu. Odlazak na sezonu, ovdje u Romagni, još uvijek predstavlja svojevrsnu inicijaciju, iskustvo obuke koje mlade ljude čini zrelijima, pomalo kao što je nekoć bio vojni rok… Potreban je kontinuirani trening i sustav progresivnih poticaja, ne samo na brojkama nego i na priznanju truda konobara,” kaže Lanzetti

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.