Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Franjo Kolarić sinoć je na terasi Bocce Marai predstavio kolekciju sivih pinota Coletti, uključujući i odličan multivintage 

kolaric-g

Franjo Kolarić s Plešivice vodeći je hrvatski proizvođač sivog pinota. Gospodin Kolarić vinificira sivi pinot u gotovo svim mogućim stilovima, od klasičnog pjenušca, preko konvencionalnih mirnih vina do maceriranih vina iz amfore. Kolarićevi sivi pinoti prodaju se pod krovnim brendom Coletti, koji obuhvaća i neka druga Kolarićeva vina poput atraktivnog rose pjenušca napravljenog od pinot noira. Franjo Kolarić jučer je na punoj terasi zagrebačkog restorana Bocca Marai predstavio  aktualnu kolekciju svojih sivih pinota.

Svježi Coletti Pinot Grigio iz 2021. Kolarićev je bestseler. Radi se o tipičnom mladom “sjevernotalijanskom” sivom pinotu punom voćnih aroma i okusa. Slijedio je Grigio Grande, čvrsto strukturirano gastronomsko vino. Multivintage je kupaža tri vina iz uzastopnih berbi. Ovaj originalni cuvee sadrži tri ili četiri grama šećera i asocira na alzaški pinot gris.

Sivi pinoti vole malo rezidualnog šećera, jer ih on zaokružuje, povećava im tijelo i daje vinu uljastu teksturu tipičnu za alzašku stilizaciju. Pinot Grigio Francesco Grande, kako se punim imenom zove multivintage cuvee, dosad je najambicioznije i jedno od najuspjelijih vina Franje Kolarića. Naposljetku, sivi pinot iz amfore dubok je, kompleksan, snažan ali lijepo zaokružen i balansiran. Riječ je o jednom od najšarmantnijih hrvatskih maceriranih vina. Franjo Kolarić u zadnjih se nekoliko godina uvrstio u usku grupu vodećih plešivičkih vinara. A Plešivica je po mnogočemu hrvatska vinska regija koja se najbrže modernizira.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.