Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Treći B razred Križanićeve gimnazije u Zagrebu recenzirao je pizzeriju Rumore u Labinu. Klinci su oduševljeni

Tinejdžeri spadaju među najvažije potrošače pizze bilo gdje u svijetu, pa tako i u Hrvatskoj. Stoga smo odlučili iskoristiti činjenicu da je treći B razred Sedme gimanzije u Križanićevoj ulici u Zagrebu srijedu proveo u Labinu, gdje su ručali u glasovitoj pizzeriji Rumore.

Sreli su se, dakle, stariji tinejdžeri iz škole koja je u zadnjih četrdeset godina dala niz važnih protagonista hrvatskog javnog života (izdavač i glazbenik Neven Kepeski, guverner HNB-a Boris Vujčić, psihijatar Robert Torre, režiser Lukas Nola, bivši ravnatelj HRT-a Saša Runjić, sutkinja Sanja Mikić Mazalin, politički komentator Dubravko Grakalić i mnogi drugi) i jedna od najboljih pizzerija u Hrvatskoj.

Pa nas je zanimalo kako učenici elitne zagrebčake gimnazije, koja igra važnu ulogu i u seriji Crno bijeli svijet, reagiraju na svoje omiljeno jelo, ali u Labinu, gradu kojeg su mnogi od njih nažalost danas prvi put posjetili. U Labin bi, premda nije na moru , trebalo dolaziti nekoliko puta godišnje. 

Učenici trećeg B bili su oduševeljeni pizzom iz Rumorea, pizzerije koju smo recenzirali prije godinu i pol, kad su nas impresionirali miris i tekstura tijesta, ali smo bili malo razočarani drugorazrednim otkoštenim maslinama, i činjenicom da u Rumoreu nije bilo ni jednog pristojnog vina; loše je kad bilo koji lokal, a pogotovo vrhunski, usred Istre, zemlje dobrih vina, ne drži dobro vino. Klincima iz trećeg B vino, razumije se, nije bilo važno, ali ih je zato pizza fascinirala.

Naručili su po jednu ili dvije pizze Tartufo and prosciutto, Gustosa bianca (više sireva), Margaritu, Speck and rukola, Gialla in Crosta i Pizzu Mistu, pa su sve to dijelili kako bi svatko nešto probao. Komentari su bili jednoglasni; svi su rekli da im je to najbolja pizza koju su ikad jeli. Ovo, naravno, nisu stručne recenzije, nego potrošačke reakcije na proizvod važan za određenu društvenu skupinu, kao što su adolescenti.

No, reakcije trećeg B iz Križanićeve gimnazije aposlutno su relevantne, jer će zagrebački gimnazijalci sada svugdje pričati i sherati da je Rumore senzacionalna pizzeria. Takva vrsta spontanog PR-a unutar jedne od najvažnijih potrošačkih skupina može biti efikasnija od bilo kakve smišljene reklamne kampanje.

U krajnjoj liniji, najvažnije je da je Rumore zaista odlična pizzeria; ne baš najbolja u Hrvatskoj, ali sigurno jedna od četiri najbolje.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.