Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Osnivači Montea Tjitske i Danijel Đekić otvaraju novi restoran u Rovinju

monte-djekici

Rovinjski Monte Tjitske i Danijela Đekić, u povijest se upisao kao prvi hrvatski restoran koji je dobio Michelinovu zvjezdicu. Nakon što nekoliko godinama zaredom uspješno brane zvjezdicu, Đekići sada najavljuju otvorenje novog restorana Cave Lab u Rovinju, u blizini Montea.

Kako su objasnili za Dobru hranu, restoran su nazvali po staroj trgovini vinom koja se nekad nalazila u njegovu prostoru. Koncept Cave Laba bit će naizgled neformalan ali u kulinarskom pristupu i cjenovno vrlo sličan Monteu.

Imat će samo jedan meni i fokusirat će se na lokalne namirnice , što znači da će gosti kroz više jela koja se baziraju na istoj namirnici otkrivati njezine različite mogućnosti. Meni će imati šest slijedova i zvat će se Bijeli, što aludira na Monteov sistem kombiniranja jela s tri menija, Zelenog, Plavog i Crvenog. Tema Cave Laba je održivost a radit će samo za večeru. Nakon nekoliko desetljeća stagnacije, Rovinj je postao glavni gastronomski hub na Jadranu i nastavlja se razvijati. 

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Osnivači Montea Tjitske i Danijel Đekić otvaraju novi restoran u Rovinju

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min