Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Beam-Suntory i 50 Best Bars otvaraju sjajnu stipendiju za barmene sa stažiranjem u Connaughtu i Katana’s Kitten

miksologija

Beam-Suntory je već u veljači, na svjetski dan barmena, startao s projektom The Blend globalne zajednice. Ideja projekta je mentoriranje ugostiteljskih djelatnika od strane najboljih profesionalaca ugostiteljske i barske industrije iz čitavog svijeta. Bez sumnje jedinstvena ideja i podržavamo je u svakom koraku.

Sada u suradnji s organizatorima 50 Best Bars, vrlo kompetentne nagrade koju dodjeljuje sama barska struka, kreću u još jedan izvanredan korak naprijed koji će sigurni smo postaviti nove standarde kvalitete barmenske struke i miksologije.

Novi projekt zove se The Blend Scholarship i radi se o fantastičnoj ideji promicanja kvalitete barske kulture. U natječaju koji kreće za koji dan birat će se najbolji mladi barmen (ovo “mladi” nije uvjetovano godinama nego stažem kraćim od tri godine) kome će pripasti doista fantastična stipendija.

Pobjednik osvaja edukaciju, mentorstvo i praksu u dvije cjeline: prva ga vodi u London i Connaught Bar, dvostrukog nositelja titule Najboljeg svjetskog bara 2020. i 2021, a druga u New York i Katana’s Kitten, Najbolji svjetski novootvoreni bar u 2019.

Tko god iole nešto zna o barskoj kulturi sami spomen Connaught Bara i Katana’s Kittena podiže temperaturu i uzbuđenje. Uz potpuno pokrivanje troškova putovanja, pobjedniku pripada i vrlo primamljivih dodatnih 500 funti za troškove života i uživanja u gradovima domaćinima.

Odabir za The Blend Scholarship odvija se u tri kruga. 

Prvi krug je odabir 25 kandidata od pristiglih pisanih i video prijava na temu Future Positive (fokusiran na low-waste načela i lokalni karakter).

Drugi je dizajniranje pića koje odražava glavnu temu i ima jedan ključni lokalni sastojak. Dizajn uključuje faze istraživanja, razvoja i procesa koji rezultiraju odabranim koktelom. O izboru petorice najboljih će odlučivati šest vrhunskih svjetskih barmena.

Treći krug je i najosobniji jer uključuje intenzivni proces intervjua sa svih pet kandidata, a intervjuirat će ih vodeće osobe barske industrije. Trojica finalista odlaze na dodjelu The World’s 50 Best Bars 2022 na kojoj će se objaviti i ime pobjednika.

Prijave traju od 19. svibnja do 20. lipnja i otvorene su za sve kandidate starije od 21 godine, s manje od tri godine iskustva. Jedan od ciljeva, ističu organizatori, je i potaknuti one koji možda i nisu najmlađi godinama ali imaju ozbiljnu motivaciju, da postanu vrhunski barmeni. Držimo kako je ovo izvrsna prilika nekome od hrvatskih kandidata s malo više odvažnosti. Nećemo pretjerati ako kažemo prilika koja se nudi jednom u životu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.