Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Životni vijek novih restorana u Tkalčićevoj skratio se na šest do osam tjedana

U prosincu je na kraju Tkalčićeve ulice, kraj hotela Academia otvoren restoran i klub Navy. Navy je postao poznat po nastupima pop i folk pjevača, i po jedinstvenoj  činjenici da je inače simpatični konobar mislio da istarska malvazija može biti crno vino. 

Navyja više nema. Danas je u tom prostoru nešto što se zove Hyllwood Lounge, Bar and Shop. Navy je trajao manje od šest mjeseci.

Prije mjesec dana na adresi Tkalčićeva 50, u prostoru popularnog Rocket Burgera, otvorila se La Casa, restoran opće prakse. Danas na  fasadi zgrade u Tkalčićevoj 50 nema više nikakvih oznaka, na terasi nema stolova ni suncobrana, a u vrata su zataknute nepodignute poštanske kuverte. Ako se LaCasa doista zatvorila, ona nije trajala dulje od četiri tjedna.

Bistro St. Michael u hotelu Academia  zatvorio se još početkom proljeća, i to po treći ili četvrti put u zadnjih pet godina. U sklopu ugostiteljskog kompleksa History prošlog je ljeta radio jedan simpatični fusion restoran, koji nije doživio jesen.

Prosječno trajanje novih restorana u Tkalčićevoj skratilo se, čini se, na šest do osam tjedana. Što zorno govori o neozbiljnosti i neprofesionalnosti određenog dijela hrvatskih ugostitelja, koji dubinski  kompromitiraju cijeli sektor.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.