Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Sol chefa Jankovića uselila se u Johann Franck. Što je vjerojatno spasonosno rješenje za Johann Franck

sol-johann-franck

Danas smo prvi put pred zagrebačkom Gradskom kavanom vidjeli natpise Sol. Mate Janković prije desetak dana bio je najavio da Sol seli u Johann Franck (bivša Gradska kavana), a znamo da se restorani redovito otvaraju par tjedana kasnije nego što je najavljeno. Sol se otvorila u dan točno, na čemu se Janković javno zahvalio svojim efikasnim suradnicima.

Sol zauzima dio ulične terase Johanna Francka, gdje je danas jelo vrlo mnogo ljudi. Uključujući vodstvo nove i sve bolje erdutske vinarije Royal Hill. Sol, nadalje, zauzima cijeli drugi kat Johanna Francka, što se može pokazati strateški važnim za cijeli taj golemi lokal.

Johann Franck, naime, može dobro funkcionirati kao kafić, kao noćni klub ili kao prostor za različite evente. Međutim, Johann Franck uvijek je grozno do loše funkcionirao kao restoran. Dolaskom Jankovićeve Soli ovaj reprezentativni i povijesno značajan prostor prvi put dobiva razumno koncipiran restoran s profesionalnim kuhanjem.  Što je važna vijest i za Zagrepčane i za turiste.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Sol chefa Jankovića uselila se u Johann Franck. Što je vjerojatno spasonosno rješenje za Johann Franck

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min