Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Jeffrey Vella sudit će na polufinalu izbora za S.Pellegrino Young Chef koje se najesen održava u Hrvatskoj

jeffrey-vella-cap-aureo

U Hrvatskoj se u listopadu ove godine organizira polufinalno natjecanje za izbor S.Pellegrino Young Chef za jugoistočnu Europu i Mediteran.  S.Pellegrino Young Chef najvažnije je svjetsko natjecanje za mlade kuhare. Prije tri godine regionalno se polufinale održavalo u Milanu, a Hrvatsku je zastupao Deni Srdoč s mentorom Tvrtkom Šakotom.

Sama činjenica da se ove godine polufinale održava u Hrvatskoj značajna je za hrvatsku restoransku industriju; radi se o razlogu više da se ambiciozni hrvatski mladi kuhari prijave na ovo natjecanje koje, među ostalim, kandidatima daje šansu za ulazak u međunarodni profesionalni networking.

Jučer su objavljena imena sudaca na hrvstskom polufinalu izbora za S.Pellegrino Young Chef. Sudit će pet renomiranih chefova, uključujući Jeffreya Vellu, glavnog chefa Cap Aurea, rovinjskog restorana visoke kuhinje, i jednog od najboljih hrvatskih restorana.

Uz Jeffreya Vellu, mlade chefove ocjenjivat će Grkinja Georgianna Hilladaki, chefica atenskog restorana Funky Gourmet (dvije Michelinove zvjezdice) i predsvačica Psihologije kulinarstva na Harvardu.

U peteročlanom žiriju sjedit će i poljska chefica Ivona Niemczewska koja je kuhala u glasovitim londonskim restoranima Hibiscus i Murano, zatim izraelska chefica Avivit Priel Avivchai  koja vodi restoran Ouzeria u Tel Avivu i Ruminjka Oana Coanta, koju je Gault Milleau 2019. proglasio ruinjskom cheficom godine.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.