Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Danas smo u Vinodolu probali Pavlovu s maceriranim jagodama i divljim šparogama

vinodol-pavlova

Pavlova s divljim šparogama? Devet od deset hrvstskih slastičara i chefova reklo bi: “Nemojte me zezati.”  Priroda i vrtovi u prvoj su polovici svibnja prepuni jagoda i divljih šparoga. Pa se Vinodolov još uvijek mladi chef Christian Godinić odlučio poigrati sa svim općenitim predodžbama o Pavlovoj, jednim od klasika slastičarske literature.

Godinić je macerirao/marinirao jagode koje su ovih dana zanosno slatke, ali slatke od sunca a ne od viška šećera. Pa im je dodao ukiseljene divlje šparoge i pire od svježih jagoda. Sve je to položio na umjereno slatku slastičarsku kremu i garnirao razlomljenim hrskavim pločicama meringe.

Rezultat je fantastičan. Lani smo, kad se mladi gospodin Godinić prvi put počeo poigravati Pavlovom, napisali kako se radi o najboljem Vinodolovom desertu unatrag nekoliko godina.

Ovogodišnje izdanje Pavlove s divljim šparogama trenutno je najefektniji zagrebački restoranski desert iza Šakotina kefira s meringom od peršina. Uz Pavlovu sa šparogama, za koju nismo posve sigurni može li se naručiti ili je još u razvojnoj fazi, pili smo bazični, gastronomski sveobuhvatni Glenmorangie.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.