Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Genijalni chef Massimo Bottura danas je ručao u San Roccu u Brtonigli

Massimo Bottura jedan je od najutjecajnijih chefova ovog stoljeća. Njegova Osteria Francescana  u Modeni, koja već dugo ima tri Michelinove zvjezdice, nekoliko je puta proglašena najboljim restoranom na svijetu u izboru World’s 50 Best Restaurantss. Prije Osterie Bottura je, među ostalim, radio u elBulliju. 

Bottura je jedan od chefova koji su pokrenuli više globalno važnih inicijativa vezanih uz opće podizanje kvalitete prehrane. San Rocco je, znamo, jedan od prvih i najdosljednijih hrvatskih gastrohotela, s najboljim tartufarskim restoranom  u Hrvatskoj i postojano vrhunskim servisom.

Massimo Bottura i Teo Fernetich

Massimo Bottura trenutno boravi u Istri, kao gost rovinjskog Weekend Food Festivala. Slavni chef  odlučio je u petak ručati baš u San Roccu. Na meniju su bili capesante s lardom i marmeladom od šljiva, ravioli punjeni ciplom sa šparograma, laganom kremom od ovjčjeg sira i crumbleom od suhog kruha, lignja na žaru s pestom od pinjola i bosiljka i gelom od paprike, a kao desert su posluženi – kvarnerski škampi.

Tulio Fernetich, vlasnik San Rocca, kaže da je Bottura ostavio sjajan dojam: “Jako je pristupačan i pristojan,” rekao nam je u petak gospodin Fetnetich,” Bottura je više puta tijekom ručka pohvalio kvalitetu naših sastojaka i San Roccova maslinovog ulja. Prošetao je hotelom i bio je jako zainteresiran za povijest kuće i cijele obitelji. Sve je pregledao i sve je probao. Baš nas je oduševio.”  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.