Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Evo zašto je zagrebački Apple Store najgora trgovina kompjutorima u Hrvatskoj i zašto je treba zauvijek izbjegavati

Ovo samo naizgled nema veze s hranom. Ali, dubinski ima. Operativno još više. Svi smo ovisni o kompjutorima i mobitelima: to je najnotornija stvar na svijetu. Ničiji se de posao ne može odvijati bez kompjutora i smartphonea, bilo da je riječ o velikoj hotelskoj grupi, individualnom restoranu ili medijima koji pišu o hrani. Svi mi, koji sudjelujemo u digitalnom biznisu (vrlo skoro svi će biznisi biti digitalni) prilično smo ovisni o infrastrkturi koja podržava taj posao. Zagrebački Apple Store, međutim, ne podržava posao.

Zagrebački Apole Store izravno šteti poslu, pa ga treba izbjegavati pod svaku cijenu. U što smo se uvjerili malo prekasno.

U zadnjih pet godina u Apple Storeu na Cvjetnom trgu potrošili smo najmanje deset tisuća eura, a vjerojatno i više. Danas nam se malo kave prolilo na MacBook Pro, pa smo otišli u Apple Store na Cvjetnom trgu da vidimo može li se kompjutor servisirati i kako da izvučemo podatke s hard disca.

U Apple storeu su nam, vjerovali ili ne, rekli da oni uopće ne smiju otvarati kompjutor. Sugerirali su nam da potražimo nekog privatnog servisera. Dakle, trgovina u kojoj smo rečeni laptop platili oko 25 tisuća kuna, kaže svojim stalnim kupcima da ih ne može servisirati, pa ih šalje kod neslužbenih, da ne kažemo polulegalnog servisera.

Apsolutno je skandalozno i blizu kriminalnom da dućan u kojem ste kupili nešto jako skupo, ne želi učiniti baš ništa da pokuša barem dijagnosticirati vaš stroj.

Pa smo otišli u konkurentski IStyle, gdje su nam rekli da će nam pokušati srediti laptop, premda ga nismo kupili kod njih. To je, čini nam se, normalni profesionalni stav. A Apple Store u vlasništu nekakve čudne firme Dućan d.o.o, trebao bi izgubiti Appleovu licencu. Oni se naprosto ponašaju nedopustivo i nezainterisarano, neprofesionalno i štetno za svoje klijente. Ako, dakle, otvarate restoran, hotel ili bar, nemojte baš ni u ludilu kupiti ništa u Apple Storeu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.