Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Dubrovački vjesnik objavio je šokantno tužne fotografije devastiranih i zapuštenih dubrovačkih hotela. Za skandal su krive vlasti

kupari

Dubrovački vjesnik u prošlom je broju objavio briljantne i uznemirujuće fotografije Tončija Plazibata. Gospodin Plazibat fotografirao je devastirane i zapuštene hotele u neposrednoj blizini Dubrovnika, koji još nisu pronašli ozbiljnog investitora.

Riječ je o famoznom Belvedereu iz kojeg je navodno izašao vlasnik 360, Putinov oligarh Viktor Vekselberg, o hotelskom kompleksu Kupari i o još nekim manje poznatim hotelima poput Plata i Župe.

Kako je vidljivo na Plazibatovim fotografijama, svi ti hoteli izgledaju kao da je rat u Dubrovniku završio 2021. a ne 1992. godine.

Za ovaj su skandal jednim dijelom krivi investitori špekulanti koji javnost već desetljećima obmanjuju najavama dolaska Ritz Carltona ili Four Seasonsa u Kupare, a da zapravo nisu učinili ni jedan ozbiljan korak da bi se hoteli počeli obnavljati. Među lažne investitore u dubrovački turizam spada i sadašnji ministar graditeljstva Josip Paladina, koji je donedavno imao vlasničke udjele tvrtke koja navodno želi investirati u Kupare.

Međutim, za zaista nevjerojatno sramotan skandal s dubrovačkim zapuštenim hotelima još su više krive državna i lokalna vlast, koje u trideset godina nisu uspjele pronaći stvarne, vjerodostojne investitore s jasnom vizijom obnove i unapređivanja dubrovačkih hotela.

A najodgovorniji je imidž Hrvatske, kao zemlje u kojoj nije sigurno poslovati, osobito kad je riječ o većim nekretninama. Nitko ozbiljan ne želi uložiti desetke milijuna eura u zemlju u kojoj je strancu gotovo nemoguće otvoriti novi veliki hotel a da žestoko ne podmiti razne segmente lokalnih i županijskih vlasti, i da ne sklopi pakt s državnom vlasti.

S obzirom na ove dosta čvrste i činjenično utemeljene predodžbe o poslovanju u Hrvatskoj, gotovo je sigurno da će dubrovački hoteli propadati još barem desetak godina.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.