Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ante Roso, kojeg policija optužuje za osobito okrutnu iznudu, uhićen je u poznatom restoranu Kod Vinka u Slovenskoj ulici

vinko-roso

Policija tvrdi da je Ante Roso (nema veze s istoimenim generalom HV-a) natjerao jednog poduzetnika da si sam iskopa grob kako bi od tog čovjeka iznudio 5000 eura. Roso je, navodno, svojoj žrtvi prijetio ubojstvom supruge i ispaljivanjem zolje na obiteljsku kuću. Policija je jučer u medije pustila snimku Rosina uhićenja u jednom zagrebačkom restoranu.

Radi se o poznatom restoranu Kod Vinka u Slovenskoj ulici. Vinko uživa visoki renome među zagrebačkim ljubiteljima tradicijskih jela na žlicu. Sama činjenica da se uhićenje opasnog kriminalca s nizom prijava za najteža kaznena djela dogodilo baš u tom restoranu, ni na koji način ne kompromitira Kod Vinka.

Restorani su po definiciji javna mjesta. Vlasnici i upravitelji restorana ne odgovaraju za svoje goste, niti mogu gostima zabraniti ulazak. Osim toga, Ante Roso donedavno je bio poluanoniman. Budući da su restorani javna mjesta s puno različitih gostiju, u njima se mogu dešavati različiti incidenti, pa tako i uhićenja ili zločini.

Najpoznatiji zločin vezan uz restorane svakako je ubojstvo mafijaškog bossa Paula Castellana, kojeg je 1985. godine dao likvidirati John Gotti. Castellano je izrešetan ispred uglednog njujorškog steakhousea Sparks u samom centru Manhattana; išao je na večeru u Sparks.

U Zagrebu su se kriminalni obračuni dešavali, među ostalim, ispred restorana Primošten i Madeira na Prisavlju, dok je relativno nedavno došlo do dosta brutalne tučnjave ispred same Esplanade. Što nije nanijelo nikakvu štetu Esplanadinom ugledu. Tokom dana više smo puta pokušali kontaktirati restoran Kod Vinka, gdje se u subotu nitko nije javljao na telefon.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.