Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

SPEKTAKL U PULI Na regati krstaša MAXI ON 2022. kuhat će veliki Bobo Cerea i osam Michelinovih chefova iz Italije i Slovenije

Devet talijanskih i slovenskih chefova Michelinovih restorana kuhat će na spektakularnoj regati MAXI krstaša koja će se od 4. do 9. svibnja održati u Puli. Na regati će se natjecati neki od najvećih krstaša Sjevernog Jadrana, a gastronomski program za više od 200 jedriličara i goste regate bit će jednako spektakularan.

Bobo Cerea, Da Vittorio

U Pulu dolazi kuhati veliki talijanski chef Bobo Cerea iz restoranske institucije Da Vittorio koja tri Michelinove zvjedice brani od 2010. godine. U duhu regate, umjesto gala večere u obnovljenom pulskom Grand Hotelu Brioni, Cerea i još deset chefova iz Italije, Slovenije i Hrvatske sudjelovat će u kuharskom natjecanju, i pripremati svečanu buffet večeru za jedriličare. U impresivnoj konkurenciji koju čini ukupno 13 Michelinovih zvjezdica, Hrvatsku predstavlja chef, ribar i strastveni jedriličar David Skoko. Evo lineupa MAXI ON Cooking Challenge Showa: 

Bobo Cerea, Da Vittorio *** 

Alessandro Breda, Gellius

Matteo Metullio, Harry’s Piccolo ** 

Graziano Prest, Tivoli *

Donato Ascani, Glam Enrico Bartolini ** 

Peter Brunel, Gourmet

Tomaz Kavčič, Pri Lojzetu*

Alessandro Gavagna, Al Caccitore de la Subida

Mauro Elli, Il Cantuccio *

David Skoko, Batelina

Suci na natjecanju bit će venecijanski chef Franco Favaretto (restorana Baccalà Divino) koordinator S.Pellegrino Cooking Cupa, Claudio Demartis, talijanski jedriličarski šampion i direktor Barcolane, poznati talijanski sportski i gastro novinar i Stefano Vegliani (Mediaset, Identità Golose)
Chef Grand Brioni Hotel Luka Jukić i kao počasni član i još jedan pasionirani jedriličar, hrvatska skijaška legenda Ivica Kostelić.

Regatu i kuharski spektakl organizira Arena Hospitality Group s Gradom Pulom i Turističkom zajednicom grada Pule. MAXI ON 2022. regata fenomenalno je otvorenje turističke sezone za inače uspavanu Pulu.  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.