Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

MICHELIN U NOBILIONU U Nobilionu u srijedu 4. svibnja gostuje Noel, jedini zagrebački Michelinov restoran

Iduće srijede u Nobilionu, fine dining restoranu raskošog hotela Ikador u Iki, u najjačem sastavu  gostuje zagrebački Michelinov restoran Noel; u najjačem sastavu znači da Noel predstavljaju suvlasnik i sommelier Ivan Jug, chef Bruno Vokal i barmen Karlo Ferenčak.

Bruno Vokal i Nobilionov chef Dino Knežević pripremili su opsežan, pažljivo strukturiran meni, koji s pozdravima iz kuhinje i petits fours obuhvaća više od deset jela. Noelov amuse bouche bit će tartar od cikle sa šipkom, dok se Nobilion odlučio za kamenice. Kvarnerski škamp prvo je Nobilonovo predjelo. Slijedi Noelov kruh i kvas; Noel već neko vrijeme tretira kruh kao samostalno  jelo.

Poslije kruha i kvasa na red dolaze čuveni Noelovi štrukli, uvjerljivo najbolji u Hrvatskoj, obogaćeni tartufima. Nobilionovo glavno jelo bit će strijelka s paskima i umakom od senfa, dok je Noleov entree janjetina s crvenim ribizom i rotkvicama, kobasicom u kadaifu i salatom od krumpira s muštardom. Knežević će za desert pripremiti pčelinje saće s kremom od ružmarina i sladoledom od jogurta, a Noel svoju potpisnu dekonstruiranu gibanicu u lopticama.

Petits fours sastoje se od korčulanskih klošuna s limunom, jagoda s ličijem, rapskog muštaćona i bombona od maslinova ulja. Vokalova i Kneževićeva gozba završava babkom, uz koju će se servirati koktel.

Noelova večera u u Nobilionu košta 1200 kuna. Riječ je o zadnjoj ovosezonskoj večeri iz  Nobilionove serije Game of Chefs – Michelin Edition, u kojoj su dosad sudjelovali Emanuele Scarello iz Agli Amici i chef i vlasnik Pelegrinija Rudolf Štefan.

GAME OF CHEFS MICHELIN EDITION X NOEL

04.05.2022. u 19:00

Rezervacije

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.