Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

KAO UDARAC U USTA Guinness je lansirao novo pivo s cold brew kavom. Recenzije su loše

Guinness je ovih dana započeo globalno lansiranje svog novog proizvoda, piva s cold brew kavom. Riječ je o još jednom u nizu Guinnessovih novih koncepata kojima pokušavaju osvježiti i proširiti svoju prilično usku kategoriju.  

Novo pivo, koje će uskoro u cijeloj Europi biti dostupno u limenkama od 440 ml, napravljeno je dodavanjem cold brew kave u Guinnessovo crno pivo.  Sadrži oko 2 miligrama kofeina po limenci, slično kao većina bezkofeinskih kava. Kave su se dosjetile jer Guinness pivo i samo ima izražene note kave, a u korporaciji kažu da su jako ponosni na svoju inovaciju. Opisuju ga kao “idealno piće za obožavatelje Guinnessa kao i za one koji inače možda ne piju crno pivo.” Gastro kritičari koji su dosad probali ovo piće ne bi se složili.

“Kad ga natočite, sve dobro počne. Pivo se toči fino, s očekivanom kremastom pjenom i mirisom kave iznad čaše. Koji će se kasnije zamrznuti u toksični oblak. A okus? Neobično odvratan, čudni preslatki horror show sa, stvarno bizarno, notama keksa s višnjama i marshmallowa. Kava se osjeti, ali to je kava s okusom kao da je ostavljena danima u bokalu nekorištenog aparata za filter kavu u nekom hodniku u Americi, kava kakvu dobijete u napuštenoj birtiji kraj ceste, “ napisao je urednik gastro priloga Reveller Evening Standarda.

The Beer Connoiseur, koji je Guinnessovom Nitro Cold Brew Coffee pivu dao ukupno 84 boda, piše da pivo nema ni okusa kave ni okusa hmelja, da je vodenasto s okusom čokoladnog mlijeka i pečenog ječma, ono što ga spašava je bogata tekstura. Niz recenzija pivskih stručnjaka, s gotovo preslikanim opisima, izlazi u rasponu od ravnodušnih do negativnih. Ali portali koji agregiraju komentare kupaca, slika je nešto vedrija za Guinness. Dok su jedni oduševljeni slatkoćom, čokoladnim i orašastim notama (nitko baš ne spominje kavu), drugi tvrde da je riječ tek o nešto lakšem i svježijem Guinnessu, što ih također veseli. 

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

KAO UDARAC U USTA Guinness je lansirao novo pivo s cold brew kavom. Recenzije su loše

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min