Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

JRE PASSION WEEK Pelegrini, LD, Pergola i Zijavica u svibnju uvode posebne menije za 350 kuna po osobi. Provjerite datume

Hrvatski Jeunes Restauraters d’Europe u Hrvatskoj već nekoliko godina organizira jednu do najpopularnijh restoranskih manifestacija, i najvažniju u kontekstu popularizacije kvalitete i lokalne gastronomije. U sklopu JRE Passion Weeka, koji JRE organizira u suradnji s Mastercardom, najbolji hrvatski restorani, članovi udruženja, pripremaju posebne menije po promotivnim cijenama.

U dosadašnjim izdanjima nastupali su kvarnerski Plavog podrum i Villa Ariston, istarski San Rocco, zadarska Foša, murterska konoba Boba, zagrebački Dubravkin put i vinarija i restoran Korak na Plešivici. Tijekom svibanjskog Passion Weeka možete rezervirati trosljedne večere u dva Michelinova restorana, šibenskom Pelegriniju i LD-u na Korčuli, isprobati sjajnu autorsku kuhinju chefa Fabrizia Vežnavera u Pergoli u Zambratiji, ili probati posve originalnu kuhinju od tek ulovljene ribe kojom se u Zijavici u Mošćeničkog Dragi bave Stiven Vunić i Jurica Obrol. 

Cijena menija je 350 kuna po osobi. Ponuda važi za nositelje Mastercard kartica, a idući ciklus JRE najavljuje za listopad. 

Pelegrini

pelegrini

Institucija hrvatskog fine dininga, Pelegrini chefa Rudija Štefana prvi je restoran koji je na savjesnom istraživanju lokalne tradicije šibenskog kraja utemeljio i kodificirao modernu dalmatinsku kuhinju koja iz godine u godinuuspješno brani Michelinovu zvjezdicu. S Branimirom Vukšićem u sali, Pelegrini je restoran s jednim od najboljih servisa koji uopće možete iskusiti u Hrvatskoj. Poanta Pelegrinija je u ukupnom iskustvu, prepustite se timu u potpunosti.

LD, Korčula

Chef LD-a Marko Gajski hrvatskoj je publici postao poznat kao sudionik prvog hrvatskog MasterChefa, da bi u restoranu LD Korčuli donio prvu i jedinu Michelinovu zvjezdicu.

Pergola, Zambratija

Fagottelli-La-Pergola
pergola-sala

Želite li vidjeti što znači autorsko kuhanje u punom smislu te riječi, restoran obitelji Vežnaver u Zambratiji školski je primjer. U ugodnom, intimnom restoranu koji vodi sa suprugom Ljiljanom, chef Fabricio Vežnaver kuha posve osobno, s puno emocija i bez ograda. Od azijskih utjecaja do suvremenih molekularnih tehnika, sve je u Pergoli podređeno najboljem izrazu sezone i namirnicai, provučenima kroz Vežnaverov talentirani, iznenađujući kreativni filter.

Zijavica, Mošćenička Draga

zijavica-g

Iako je već jako popularna, ova prividno jednostavna konoba na samoj plaži u Mošćeničkoj Dragi tek će postati zvijezda. Chef Stiven Vunić i sous chef Jurica Obrol kuhaju sve ambicioznije, uvijek s najsvježijom ribom koja dolazi i s brodova obitelji Vunić, i sezonskim namirnicama. Zijavica je puna energije, stalno se mijenja i razvija specifičan žanr na rubu bistronomije i fine dininga koji će na hrvatskoj sceni biti izuzetno važan za afirmaciju nove generacije kuhara i restorana.  

JRE PASSION WEEK

02.05.-15.05.2022.

Pelegrini, Šibenik 

09.05..-22.05.2022.

LD, Korčula

16.05. – 29.05.2022.

Pergola, Zambratija

Zijavica, Mošćenička Draga

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.