Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Kroštula ove godine peče pincu po panettone metodi, samo s divljim kvascima i pastom od agruma

krostula-pinca-1

U srijedu smo probali ovogodišnje Kroštuline pince, koje su za ovaj Uskrs nešto manje ali značajno bolje nego lani. Najveća razlika je u teksturi i svježini okusa; pinca je manje tradicionalna, lagana, s osjetno više citrusa u recepturi, lista se pomalo kao panettone i puno je bogatija je. S timom Kroštule provjerili smo što su točno mijenjali u recepturi i konceptu.

Najvažnija razlika je u tehnici, ove godine primijenili su panettone metodu. “Budući da je ove godine izostao uskršnji panettone, pincu smo odlučili napraviti po panettone metodi i dodatno si zakompolicirati život,” rekao nam je Domagoj Kordić. Kroštula pincu radi tri dana, prvi dan posvećen je dovođenju divljeg kvasca u optimalnu formu, nakon čega rade zamjes iz dva dijela. “Radimo dva dijela jer je tijesto toliko bogato žumanjcima, masnoćama, aromama i šećerom da jedan zamjes to ne bi mogao primiti,” objašnjava Kordić, “Proces je izrazito zahtjevan i zahtijeva strogu kontrolu svih parametara.

Srećom, pečena pinca nas je nagradila za trud.” Kroštulina nova pinca, za razliku od lanjske koja je kombinirala standardne i divlje kvasce, napravljena je od 100 posto divljih kvasaca. “Odlučili smo se na ovu recepturu kako bismo dobili trajniju i sočniju prirodnu pincu bez ikakvih umjetnih dodataka. Sami kuhamo pastu od agruma koja joj daje karakterističnu aromu, koristimo pravu vaniliju, a ovogodišnja pinca je i najbogatija koju smo pekli,” kažu u Kroštuli.

Najviše su, dodaju, bili koncentrirani na sočnost, tvrde da će pinca ostati sočna svih mjesec dana koliko traje, što je karakterističnije za panettone nego za pince. “Istina, zadali smo si dosta posla s ovim pristupom ali vjerujemo da smo i ove godine uspjeli podići ljestvicu u kvaliteti,” kažu. Kroštuline pince mogu se naručiti i kupiti u više trgovina u Hrvatskoj i na njihovim web shopovima

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.