Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Kako se omiljeni kvatovski Blok Bar transformirao u L’Erotic Gin Bar koji prodaje Čokolino

blok-bar

Prije šest ili sedam godina Blok Bar u Tomašićevoj ulici, između Martićeve i Noela, bio je jedan od najpopularnijih kvartovskih kafića u Zagrebu. I minijaturni interijer i prostrana terasa neprekidno su bili puni, lifestyle mediji hvalili su inovativna dizajnerska rješenja, a mnogi susjedi nisu mogli zamisliti izlazak iz kuće i povratak kući bez kave ili nekog konkretnog pića u Blok Baru. 

Onda su negdje 2017. vlasnici odlučili prodati, pa je prostor preuzeo Noel. Noel je od Bloka napravio upmarket lokal sa šampanjcima na čaše, dugom vinskom listom i maštovitim, rubnim koktelima. Za kvartovsku se publiku Michelinov pristup lokalnom kafiću pokazao preambicioznim i definitivno preskupim, dok nekvartovska publika ne dolazi na piće u lokale koji nemaju parking, osim ako je riječ o najstrožem centru Zagreba, dakle o potezu od Europskog trga do HNK.

Pa se Noel brzo povukao iz Bloka, koji je kroz potres i lockdoene nastavio živjeti kao svakodnevni kafić ali s bitno manje gostiju nego stari Blok Bar.  Poslije lockdowna na fasadi zgrade u Tomašićevoj ulici pojavio se zvučni natpis: L’Erotic Gin Bar. Usprkos opasnom imenu, L’Erotic Gin Bar zapravo je mjesto za doručke: nude razne sendviče, omlete, banane u čokoladi, i – Čokolino koji košta 15 kuna

L’Erotic Gin Bar drži desetak vrsta uglavnom hrvatskih ginova i devet koktela po iznimno niskim cijenama, od 26 do 35 kuna. Tri koktela u nazivu imaju riječ erotic (bar su otvorili osnivači brenda sušenog voća i začina za koktele L’Erotic, nazvan po njihovu prezimenu Lerotić). Vino u L’Erotic Gin Baru, osim Pilatove Malvazije, vrlo je loše, a pivo solidno. Svježi sok od naranče osvježavajuće je jeftin: dva decilitra za 13 kuna.

L’Erotic Gin Bar doima se kao neobična mješavina barem tri ugostiteljska žanra. No čini se da se publika počela vraćati. Nekoliko dana zaredom terasa u Tomašićevoj bila je potpuno puna i vesela.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.