Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zagrebački zanatski ravioli Pa-Šta urnebesno su dizajnirani ali bi na okusima trebalo raditi

pa-sta-g

Zagrepčanka Renata Burić usred je pandemije pokrenula složeni obiteljski posao: zanatsku proizvodnju raviola s pametnim imenom Pa-Šta. U samo dvije godine njeni su ravioli od internetske prodaje po posebnim narudžbama napredovali do stalnog sadržaja zamrzivača u velikim supermarketima.

Ravioli gospođe Burić svoj uspjeh duguju urnebesnom dizajnu. Oni izgledaju kao raznobojni jastučići ili veliki blagdanski šareni bomboni, a ne kao tjestenina. Osim toga, oni su jako veliki: jedan raviol ima čak 50 grama, a znamo da Hrvati vole velike komade hrane.

Ravioli se pune raznim vrstama sira, špinatom i pršutom, a mi smo prije par dana kupili pakiranje s kremastim sirom i pršutom. Na kutiji piše da raviole treba kuhati 12 do 15 minuta. Premda smo tvrdi pobornici tvrđe, al dente tjestenine, dvanaest minuta se pokazalo prekratko. Preporučujemo minimalno trinaest.

Samo tijesto ima dobru, čvrstu i elastičnu teksturu, punjenje je obilno i umjereno kremasto, no nedostaje okusa. Čini se da proizviđači Pa-Šte ne znaju mnogo o profesionalnom kuhanju, a osobito ne o izvlačenju okusa iz jednostavnih sastojaka, što je jedan od najtežih zadataka u pripremi hrane.

Pa-Šta definitivno plijeni dizajnom, ali bi bilo dobro da vlasnica angažira nekog talentiranog mlađeg profesionalnog chefa koji bi njenim zabavnim raviolima dao više okusa i karaktera. Omot sa šest raviola košta 30 kuna.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.