Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Organic braće Chiavalon proglašeno je najboljim organskim maslinovim uljem na Vinitalyju

Najveći svjetski vinski sajam Vinitaly vratio se nakon pandemije, a s njim i utjecajni Sol&Agrifood sajam, u čijem se okviru ove godine po 20. put održava Sol d’Oro, veliko ocjenjivanje ekstradjevičanskih maslinovih ulja. Specifičnost ovog ocjenjivanja je da posebno ocjenjuje ulja sa sjeverne i južne hemisfere (ove godine prvi su put dobili i uzorke iz Kine).

Organic braće Chiavalon iz Vodnjana na ovogodišnjem je ocjenjivanju proglašeno najboljim uljem, pobjednikom cijelog Sol d’Ora, u kategoriji organskih ekstradjevičanskih maslinovih ulja sjeverne hemisfere. Riječ je o sve važnijoj kategoriji, s obzirom da maslinarska proizvodnja zbog održivosti, zahtjeva tržišta i klimatskih promjena, sve više ide prema organskom i biodinamičkom uzgoju.

chiavalon-sandi-brijuni
Sandi Chiavalon

S obzirom na male količine i vrhunski status istarskih maslinovih ulja u svjetskoj gastronomiji (više od pet godina zaredom Flos Olei Istru proglašava najboljom maslinarskom regijom na svijetu), budućnost hrvatske proizvodnje ekstradjevičanskih ulja je u stalnom dizanju kvalitete i održivosti. Nagrade u kategorijama organskih i biodinamičkih ulja utoliko su važnije za tržišno pozicioniranje.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.