Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Old Pilot’s Votka u San Franciscu je osvojila zlatnu medalju na jednom od najprestižnijih svjetskih natjecanja

old-pilots-votka-1

Novo priznanje za zagrebačku destileriju Duh u Boci stiglo je sa San Francisco World Spirits Competitiona (SFWC), jednog od najvećih i najprestižnijih natjecanja ove vrste koje se održava već 22 godine. Njihova Old Pilot’s Vodka o kojoj smo nedavno pisali i ocijenili je s 90/100 bodova, osvojila je zlatnu medalju u kategoriji neutralnih, čistih vodki u doista golemoj svjetskoj konkurenciji.  

Dovoljno je baciti pogled na impresivan popis ocjenjivača, redom stvarno velikih, iskusnih i kompetentnih imena iz svijeta jakih pića. Ništa manje impresivan nije niti popis prijavljenih etiketa kojih svake godine na natjecanje stiže gotovo 3000 iz čitavog svijeta, a dobar dio ih čine i velika imena, kao i neke od najboljih crafterskih etiketa.  SFWSC sva kušanja i ocjenjivanja provodi potpuno na slijepo, bez ikakvih naznaka ili informacija o uzorcima, a bodovi se dodjeljuju bez komparacije s ostalim uzorcima. Takav, maksimalno objektivan pristup zahtjeva vrhunske profesionalne ocjenjivače.

old-pilots-votka

Sasvim očekivano, pobjednici kategorija pripadaju u sami svjetski vrh. Biti u društvu Chateau de Laubade armagnaca, tajvanskih Kavalan whiskyja ili Calle 23 tequila, bez sumnje imponira svakom proizvođaču. 

Za Old Pilot’s ovo nije prva zlatna medalja iz San Francisca. Njihov London Dry Gin već je osvojio dva zlata 2019. i 2021. godine. Ova pak zlatna medalja za vodku, usudili bismo se ustvrditi, još je značajnija. Kategorija neutralnih, čistih vodki naime posebno je zahtjevna.

Kako smo nedavno već naveli, proizvesti neutralnu i čistu vodku, ali uz značajnu teksturu i tek naznake aroma koje se više veže uz strukturu nego samu aromatiku, vrhunska je vještina destilera. Takvi majstorski destilati predstavljaju najbolje što vodka kao piće može ponuditi. Čestitamo gospodi Anadolcu i Bušiću i cijelom timu destilerije Duh u boci.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.