Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Živa glazba postala je snažan restoranski argument za privlačenje gostiju

Na jučerašnjoj večeri Ane Roš u zagrebačkom Manu2 svirao je jazz band, s jako dobrim saksofonistom. Na večeri Rudija Štefana i Dina Kneževića u Nobilionu uživali smo u bendu s izvrsnom pjevačicom. Baltazar navečer često ima živu glazbu. El Toro, najuspješniji gastrotainment restoran u Zagrebu, ima manji podij za glazbenike. U Soli Mate Jankovića također se svira uživo. Gospođa Chen razmišljala je o uvođenju žive glazbe od četvrtka do subote u Asiju u Green Goldu.

Zagrebački restorani u posljednjih su se godinu dana masovno okrenuli prema živoj glazbi, što je zapravo novost u zagrebačkom restoranskom životu.

Uoči pandemije u zagrebačkim se restoranima relativno rijetko sviralo uživo, osim u lokalima koji su se kasno navečer pretvarali u klubove s tamburašima ili narodnom glazbom. Jedan od rijetkih gastro bistroa sa živom glazbom bio je Pod zidom.

Živi nastupi u restoranima uobičajenih žanrova bili su limitirani samo na Valentinovo ili posebne svečane večere No, pandemija je sve promijenila. Budući da su noćni klubovi dvije godine bili uglavnom zatvoreni, vlasnici restorana uvidjeli su da će goste lakše privući i zadržati uz glazbu uživo: živa svirka bazirana na popu i lakšem jazzu, jedan je od bitnih trendova koji su obilježili zagrebačku restoransku scenu pretkraj 2021. i početkom 2022. godine.

Bit će zanimljivo promatrati hoće li živa glazba ostati u restoranima i u postpandemijskom razdoblju, kada klubovi i barovi ponovno mogu raditi po noći.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.