Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U Radićevoj se otvorio Špek Bar, lokal posvećen masnoj svinjetini i domaćim rakijama

Radićeva ulica, koja povezuje Trg bana Jelačića i Gornji grad, hrabro se i neumorno bori sa susjednom Tkalčićevom ulicom za titulu zagrebačkog šampiona masovne turističke prehrane. Toj je neuzbudljivoj ali pitoresknoj utakmici sigurno pomoglo jučerašnje otvorenje Ferdinanda, kao i nešto ranije otvorenje Špek Bara, par kućnih brojeva ispod Ferdinandovog carstva knedli u Radićevoj ulici.

Špek Bar je lokal koji se bavi slavonskom suhom svinjetinom. Špek Bar nudi ukupno šest plata suhog mesa. Tri plate u ženskom rodu, s imenima poput  Bećarica i Snaša, i tri veće plate u muškom rodu s nazivima Lola, Bekrija i Bećar. Najveća plate košta oko 200 kuna.

Sve plate sadrže slaninu, a zatim i razne druge slavonske specijalitete, poput kobasica, kulenovih seka i kulena. Nažalost, na meniju nismo vidjeli imena proizvođača, što je danas standard u ambicioznijem ugostiteljstvu: ne bi bilo lijepo kad bi Špek Bar posluživao nareske iz diskonterskih dućana. Osim plata, Špek Bar nudi nekoliko sendviča i čvarkuše. Lista pića bazira se na domaćim rakijama i lošem pivu. Vidjet ćemo kako će turisti reagirati na prvi slaninasti bar u centru Zagreba.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.