Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Direktor World Central Kitchena za malo je izbjegao današnji napadu na kolodvor u Kramatorsku, jedan od najtežih zločina rata u Ukrajini

mook-g

“Vozili smo se nadvožnjakom u blizini kolodvora, vidjeli smo tamo više od tisuću ljudi. Bila je gužva baš kao prethodna dva dana” ispričao je reporterima gencije AFP Nathan Mook, direktor World Central Kitchena koji se s ekipom humanitarne organizacije chefa Josea Andresa zatekao nedaleko od željezničkog kolodvora u Kramatorsku. Današnje granatiranje civila koji su čekali na vlakove da ih evakuiraju iz Donjecke oblasti, jedan je od dosad najgorih zločina u ratu u Ukrajini.  

Mook je rekao da je čuo pet do deset eksplozija, samo dvije minute nakon što je prošao tim dijelom grada. “Osjećaš ih prije nego što ih čuješ. Eksploziju sam osjetio u trbuhu. Jedan od naših dečki u skladištu rekao je da je vidio kako ukrajinska protuzračna obrana presreće jednu od raketa. To su bili projektili,” rekao je Mook. Kaže da je na mjestu napada vidio ostatke jednog projektila, spasilačke službe i nekoliko desetaka žrtava. Rusi tvrde da su civili u Kramartorsku napadnuti granatama koje koriste samo Ukrajinci, a s ukrajinske strane dolaze informacije da je na ostatku jednog projektila pisalo “za djecu.” 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.