Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Beljski pjenušac La Belle Grand osvojo je zlatnu medalju na proljetnom natjecanju Mundus Vini

la-belle-grand

Belje je lani proizvelo prvi svoj pjenušac La Bele Grand, napravljen charmat metodom (druga fermentacija u tankovima), La Belle Grand, za koji su se, kako kažu u Belju, već tijekom berbe selekcionirali najzdraviji grozdovi, već je na svom prvom izlasku na međuanarodnu pozornicu osvojio zlatnu medalju.

La Belle Grand pozlatio se na ovogodišnjem proljetnom Mundusu Vini; Mundus Vini je, podsjetimo, najveće njemačko ocjenjivanje vina, koje se održava dvaput godišnje. Radi se zaista o iznimnom uspjehu za Vina Belje, jer La Belle Grand dolazi iz vinske kulture koja se dosad nije bavila pjenušavim vinima.

Srebrnu medalju na Mundusu Vini osvojila je beljska Graševina Select (butelja s navojnim čepom) iz 2021.godine, koja je upravo došla u trgovine. To vino iza sebe ima bezbroj priznanja na najvažnijim internacionalnim natjecanjima, što ga čini jednom od najboljih vrijednosti za novac na cijelom hrvatskom vinskom tržištu, s obzirom na to da košta tridesetak kuna. Novu beljsku Graševinu Select još nismo probali, ali se sjećamo da je lanjska bila neodoljivo šarmantna i lakopitka. Naposljetku, na Concours Mondial de Bruxelles, beljski polushi Rose, napravljen od crnog pinota i cabernet sauvignona, osvojio je srebrnu medalju. Proljeće je za Belje počelo više nego dobro.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.