Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Jeste li za lavlji burger? Sushi od zebre? Pršut od žirafe? Meniji iz Opstanka stižu u londonske Michelinove restorane

Meso proizvedeno u laboratorijima od matičnih stanica životinja postaje sve popularnije. No, dok se većina te industrije muči s postizanjem vjernih okusa i tekstura pravog mesa, startup Primeval Foods odlučio je odmah preskočiti nekoliko koraka i promijeniti pojam egzotičnog u gastronomiji. U njihovom portfoliu nema ni piletine ni govedine.

Primeval Food proizvodi burgere od lavova, sushi od zebre, pršute od žirafa i “slonovo ulje”, novi asortiman mesa od matičnih stanica koji istražuje dosad nepoznate ili vrlo rijetko korištene namirnice. Ovaj meni iz Opstanka prvo će biti dostupna u nekoliko londonskih Michelinovih restorana. “Ljudi stalno traže novu hranu, nove restorane, nova kulinarska iskustva, ali mislimo da su tradicionalne životinjske vrste dostigle granicu u zadovoljavaju ovakve potražnje,” rekao je za The Independent Yilmaz Bora, partner u kompaniji Ace Ventures koja je stvorila Primeval Foods. Prihvati li restoranska publika lavove i žirafe, uskoro bi se mogli naći i u supermarketima.    

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Jeste li za lavlji burger? Sushi od zebre? Pršut od žirafe? Meniji iz Opstanka stižu u londonske Michelinove restorane

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min