Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U subotu 9. travnja u čuvenom Arsenalu održava se treći Hvarski festival vina

hvar-g

Arsenal je jedna od najvažnijih zgrada na Hvaru. Arsenal se počeo graditi još u četrnaestom stoljeću, da bi 1612. postao kazalište. Arsenal, koji dominira gradom Hvarom, genijalno je mjesto za održavanje važnih manifestacija, poput vinskih festivala.

Mladi Franko Žuvela vodeći je distributer vina na Hvaru. Gospodin Žuvela počeo je s organizacijom Hvarskog festivala vina prije pandemije. U prvoj postpandemijskoj sezoni Žuvela je uspio prebaciti Hvarski festival vina u kompleks Arsenala, čime je ovaj događaj dobio značajnu dodatnu kvalitetu.

Treći Hvarski festival vina održava se u subotu 9. travnja. Na ovogodišnjem Hvarskom festivalu vina izlaže niz dalmatinskih vinarija, kao i velike vinarije iz drugih dijelova zemlje, poput Galića i Krauthakera. Posebno je važno da uz više od pedeset vinarija, na treći Hvarski festival vina dolaze i veliki distributeri vina i jakih pića poput MIVE, Vinotradea, Acrobata i Paga. Hvar je, naime, jedno od najboljih hrvatskih tržišta za vrhunska međunarodna vina.

Na Festivalu će sudjelovati i svjetski relevantna Movia iz iz slovenskih Brda, čiji vlasnik, Aleš Kristančič, ima kuću na Hvaru. Treći Hvarski festival vina u određenom smislu označava početak turističke sezone na jednom od najljepših jadranskih otoka.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.