Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Chef Mana2 Hrvoje Kroflin novi je kandidat u prestižnom izboru The Best Chef

Nakon Rudija Štefana iz Pelegrinija i Marija Curića iz dubrovačkog restorana 360, još je jedan hrvatski chef nominiran u prestižnom izboru The Best Chef. Riječ je Hrvoju Kroflinu, chefu zagrebačkog restorana ManO2

Svake godine The Best Chef Awards proglašava 100 najboljih chefova na svijetu u izboru njihovih kolega. Chefovi svake godine dobivaju poziv na glasanje, i glasaju online. Najbolji chefovi biraju se u nekoliko faza. Prvi je uži izbor koji određuju organizatori. Da bi izbjegli ponavljanja i ostali relevantni u odnosu na ono što se zaista događa na terenu, organizatori svake godine predstavljaju 100 novih imena. Nakon toga se šalju pozivi na glasanje chefovima, koji biraju svojih 10 favorita s ponuđene liste.

The Best Chef Awards je specifičan jer za razliku od World’s 50 Best Restaurants nagrade dodjeljuje osobno chefovima. Ideja cijelog izbora je afirmacija individualnog talenta a ne restorana koji određeni chef predstavlja. Zadnja faza glasanja uključuje publiku, fanove koji prate chefove i njihove restorane, i čiji glasovi određuju konačni poredak na listi 100 najboljih chefova. Zbog ovog sistema, rezultati The Best Chef Awardsa u pravilu se bitno razlikuju od onih na izborima u kojima glasaju inspektori, kritičari, novinari i stalni gosti restorana. Najbolji chef na svijetu u izboru The Best Chef trenutno je Dabiz Muñoz iz madridskog restorana DiverXO, a Maša Salopek iz Hiše Franko je najbolja slastičarka na svijetu u istom izboru. 

“Oduvijek sam želio profesionalno kuhati, kuhanje je moja ljubav odmalena,” izjavio je Kroflin u predstavljanju na The Best Chef, “Prve korake napravio sam u kuhinji moje mame koja je izvrsna amaterska kuharica, njeguje tradiciju i prenosi mi naša obiteljska znanja. I danas joj dolazim po savjet kad zapnem.” Svoj kulinarski stil Kroflin nije striktno definirao. “Teško mogu opisati svoj stil kuhanja jer sve ovisi o fazi u kojoj se nalazim. Ono što se nikad ne mijenja je moja francuska tehnika. Kad pogledam svoj stil prije petnaest godina i danas, to su dva svijeta. Kako sazrijevam i stičem iskustvo, tako sazrijevaju i moje vještine i stil. Cijeli život učite u kuhinji i ako ste potpuno posvećeni postići ćete vrhunac ali nikad nećete moći reći da znate sve.” Hrvoje Kroflin na listi novih kandidata za izbor The Best Chef nalazi se sa zvijezdama poput Riccarda Camaninija, Helene Darroze, Santiaga Lastre, Alexandrea Mazzie, Niki Nakayame, Junghyun Parka i drugih.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.