Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Chef Nenad Komes uskoro bi trebao otvoriti mesnicu za odležane steakove u prostoru kultnog Delikatesa Ivić u Vlaškoj

komes

Delikates Ivić u Vlaškoj 64 bio je Bonkulović prije Bonkulovića. Delikates Ivić bio je prvi pravi zagrebački gastronomski dućan. Tijekom devedesetih godina u Bonkuloviću u Vlaškoj ulici u bloku između Bauerove i Iblerova trga, mogli ste kupiti kamenice, odličan roastbeef, solidan tartar biftek, mirisne fritule, rukom rezani pršut, svježu bijelu ribu, barem desetak relativno ukusnih salata, nešto dobrih vina i ulja i dosta kvalitetne robe sa skupljih polica supermarketa.

S vremenom se Ivić, nažalost, izlizao: fokus posla prebacio se na catering, a osoblje u dućanu više nije htjelo rezati pršut pred kupcima, nego im je pokušavalo prodati vakumirani pršut, uz obrazloženje da su rezani i vakumirani pršut posve isti. Zatim je nestalo kamenica, svježe ribe i roastbeefa, pa je Delikates Ivić zasluženo propao.

Ivićev lokal usred Vlaške ulice već dugo godina stoji napušten i zapušten. Nenad Komes gastronomski je poduzetnik, koji dobro kuha. Gospodina Komesa upoznali smo u Osijeku u American Baru Dollar, gdje nam je pekao neke od boljih steakova u Hrvatskoj i daleko najbolje koje smo ikad probali u Slavoniji i Baranji.

Chef Komes sada je odlučio pokrenuti posao u Zagrebu, pa bi za mjesec dana trebao useliti u lokal Delikatesa Ivić u Vlaškoj gdje će prodavati odležane steakove, ali i neke druge vrhunske gastro proizvode poput organskih jaja legendarne tvrtke Jaje d.o.o. iz Hrvatskog Zagorja.

Otvaranje gurmanske mesnice u Vlaškoj možda je tek prvi korak u Komesovim zagrebačkim gastronomskim  projektima. Nenad Komes trebao bi, naime, najesen s nekoliko uglednih i etabliranih poslovnih partnera otvoriti veliki deli shop/restoran na jednoj od najkomercijalnijih zagrebačkih adresa.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.