Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

RAT I LEGENDE Je li ukrajinska baka zaista kolačem otrovala osam ruskih vojnika?

ruski-vojnici

Po društvenim mrežama širi se priča koja će zasigurno ostati dio ratnog ukrajinskog narativa.  Prema ukrajinskoj novinskoj agenciji UNIAN, slučaj je otkriven slučajno, u presretanju ruske radio komunikacije. Ruski vojnici u nekim dijelovim Ukrajine ostaju bez hrane, jer je logistika prespora.

Prema nekim izvještajima iz napadnutih ukrajinskih gradova, ruski vojnici i ročnici idu po kućama i pitaju za hranu jer nemaju što jesti. Tako se proširila i ratna priča o baki koja je vojnicima ponudila kolač u koji se stavila otrov za štakore i tako ubila osam ruskih vojnika. U širenju ove proče agencija UNIAN poziva se na izvore ukrajinskog Ministarstva unutarnjih poslovam točnije na savjetnika Antona Geraščenka koji je navodno objavio zvučnu snimku presretnutih razgovora u kojima ruska vojska prepričava incident.

“Ovdje nemamo što jesti. Bombardiramo trgovine. Umiremo od gladi!” čulo se na snimci, “Neka baka je donijela kolače i osam ljudi se otrovalo cinkom”.

Ukrajinska vojska na društvenim je mrežama objavila fotografije ruskih ratnih zalih ana kojima se vidi da im je rok istekao 1/5. godine.  “Ruski vojnici, obraćam se vama i vašim majkama,” kaže vojnik na jednoj od snimaka s pakiranjima hrane s oznakama Voentorg. Individualna prehrana” 2015. “Kakvi idioti moraju biti vaši generali da opskrbljuju svoju vojsku prastarom hranom.  Sada veljača 2022. Nalazite se u Ukrajini. Umirete u Ukrajini i još vam se daju zakašnjele obroke. ‘

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.