Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Franko’s je lani postao jedina hrvatska pizzeria koja se uvrstila među 50 najboljih u Europi izvan Italije. Hoće li zadržati taj status?

frankos-pizza

U srpnju prošle godine Franko’s je išao na listu Top 50 najboljih europskih pizzerija izvan Italije. Zagrebački Franko’s prva je hrvatska pizzeria kojoj je uspjelo postići taj uistinu prestižni status; riječ je, naime, o listi koja se sastavlja pod egidom više nego utjecajnog branda S. Pellegrino World’s 50 Best, istog  onog koji proglašsvs najbolje restorane.

Uspjeh lokala iz Branimirove ulice nije bio neočekivan. Franko’s je pažljivo razređeni projekt u čijoj su realizaciji sudjelovali vrhunski hrvatski konzultanti za pizzu, ugledni chefovi i barmeni iz hotela s pravih pet zvjezdica.

Na food costu nikad se nije štedjelo, što je vidljivo na većini sastojaka na Franko’sovim pizzama, pivska lista sadrži izvrsna craftov piva s vinska niz ozbiljnih etiketa iz Hrvatske, Francuske i Slovenije; Franko’s primjerice na čaše toči growers šampanjce.

Koliko nam je poznato, upravo se izrađuje lista 50 najboljih europskih pizzerija za 2022. godini. Lista bi trebala biti objavljena uskoro. Ako Franko’s, koji se stalno mijenja uvodeći nove pizze, zadrži poziciju na listi, bit će to zaista značajan uspjeh i za najbolju zagrebačku pizzeriju i za hrvatsku restoransku industriju.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.