Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

LOGIČAN IZBOR Šampanjac Brada Pitta novi je službeni šampanjac dodjele Oscara

brad-pitt-fleur-de-miraval

Ove godine na ceremoniji dodjele Oscara u Dolby Theatreu i svim događajima vezanima uz Oscare, točit će se Fleur de Miraval, rose šampanjac koji Brad Pitt proizvodi na provansalskom imanju Miraval.

Organizatori kažu da je to bio “logičan izbor”. Što bolje ide uz dodjelu Oscara od ružičastog šampanjca jedne od najvećih holivudskih zvijezda? Koji usto ima i čvrst vinski legitimitet. Miraval proizvodi neke od najboljih rosea na svijetu. A i Bradu Pitt ka proizvođač dobio je dodatni marketinški kapital jer, kako stoji u priopćenju odluke o izboru službenog šampanjaca, “Fleur de Miraval će sada biti šampanjac najvećih zvjezda velikog ekrana i onih koji doprinose uspjehu i ljepoti kinematografije širom svijeta.”

Fleur de Miraval, radi se od 75 posto chardonnaya i 25 posto pinot noira, glavni enolog i suvlasnik vinarije Miraval je Matthieu Perrin iz ugledne ronske vinarske obitelji koja proizvodi Chateau de Beaucastel, a šampanjac s napravili u suradnji s obitelji Péters, cijenjenim proizvođačima šampanjca sa sjedištem u Le Mesnil-sur-Oger.  

U Miravalu inače kažu da im tužba koju je Brad Pitt navodno podnio protiv Angeline Jolie jer je prodala 40 posto vinarije bez njegova znanja, nimalo ne utječe na posao. Angelina Jolie značajan udjel prodala je Juriju Šefleru, ruskom oligarhu-disidentu i vlasniku Stolichnaya votke. Šefler je nedavno u znak prosvjeda protiv Putinova napada na Ukrajinu svoju votku preimenovao u Stoli.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.