Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Kalifornijski Zinfandel Woodbridge by Robert Mondavi dobar je primjer loših praksi suvremene vinske industrije

woodbridge

Robert Mondavi stvorio je kalifornijsko vinarstvo. Kako bi financirao svoje skupe linije vina i dobrotvorne i donatorske  projekte, Mondavi je 1979. kreirao Woodbrigde u gradu Lodi. Woodbridge je zamišljen kao velika tvornica jednostavnih jeftinih ali kvalitetnih vina.

Točno 24 godine kasnije Robert Mondavi je bankrotirao i prodao svoje vinarije i pravo na korištenje imena ogromnoj korporaciji Constellation  Brands. Vina s etiketom Mondavi već dvadeset godina nemaju apsolutno nikakve veze s obitelji Mondavi. Vina iz prestižnijih linija poput Robert Mondavi Reserve, ostala su prilično dobra.

Nažalost, Woodbridge je postao grozan, u što smo se uvjerili kad smo ovih dana kupili butelju Zinfandela Woodbridge by Robert Mondavi. Prvo, radi se o polusuhom vinu s pomalo umjetnim  okusom svježine: ovo je vino vjerojatno napravljeno s dodatkom vinske kiseline. Drugo, nema nikakvu izraženu sortnu aromu.

Treće, na okusu je puno sveg mogućeg crnog i crvenog bobičastog voća: osim voća i malo dima, ne osjeti se apsolutno ništa drugo. Ovaj je Zinfandel zapravo slatkasti, blago zadimljeni voćni sok. Četvrto, Woodbridgev Zinfandel nema baš nikakvu teksturu; ostavlja dojam kao da su tanini izvučeni iz vina.

Woodbridgeov Zinfandel vino je s nula karaktera, koje možete piti kao coca colu. Ono košta sedamdesetak kuna, vrijedi najviše 75 bodova i vjerno odražava brojne loše prakse masovne suvremene vinske proizvodnje.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.