Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

McDonald’s privremeno zatvara svih 850 restorana u Rusiji. I dalje će plaćati 62.000 zaposlenih

mcdonalds

Američki fast food lanac McDonald’s objavio je u utorak da je odlučio privremeno zatvoriti svojih 850 restorana u Rusiji i obustaviti svo poslovanje u zemlji, prateći tom odlukmo mnoge multinacionalke kompanije koje su se odlučile distancirati od Moskve.

McDonald’s u Rusiji zapošljava 62.000 radnika i nastavit će ih plaćati, rekao je u priopćenju direktor tvrtke Chris Kempczinski. McDonald’sova odluka u SAD-u je protumačena i kao simbol opredjeljivanja protiv Putinove invazije na Ukrajinu. Prije objave o privremenom zatvaranju lanca u Rusiji na internetu je bio dosta popularan hashtag #BoycottMcDonalds. “Situacija je iznimno teška za globalni brend kao što je naš i potrebno je uzeti u obzir mnogo razloga”, naglasio je Kempczinski u priopćenju govoreći o zaposlenicima, dobavljačima i kupcima.

Rusija nosi 9 posto McDonald’sova globalnog prometa i 3 posto operativne dobiti , a kompanija tamo izravno kontrolira 80 posto svojih restorana.   “Zbog vrijednosti koje zastupamo ne možemo zanemariti nepotrebnu ljudsku patnju u Ukrajini”, rekao je direktor kompanije. Privremeno zatvaranje lanca u Rusiji znači da će uprava pratiti razvoj situacije i naknadno odlučiti hoće li se potpuno povući ili čekati skori povratak na tržište. Trenutno, kažu, to ne mogu predvidjeti. Brands, vlasnik KFC-a i PizzaHuta u ponedjeljak je objavila da zaustavlja sva ulaganja u Rusiji i, kao i Starbucks, obvezala se svu zaradu iz rusije donirati za humanitarne operacije u Ukrajini. Diplomacija kapitalizma se raspada.  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.