Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Francuski mljekarski div Danone objavio da ostaje u Rusiji. Ukinuli su investicije, zadržavaju proizvodnju svježih proizvoda i hrane za bebe

danone

Dionice francuske mljekarske industrije Danone, pale su u ponedjeljak za gotovo 10 posto nakon što je kompanja objavila da zbog ruske invazije na Ukrajinu obustavlja ulaganja u Rusiji i da je zatvorila jednu od svoje dvije tvornice u Ukrajini, prenosi Reuters.

Međutim, Danone najveći svjetski proizvođač jogurta,  kaže da će u Rusiji i dalje prodavati i proizvoditi svježe mliječne proizvode i hranu za bebe. Rusija je trećem najveće Danoneovo tržište nakon Francuske i Španjolske.

Danoneov novi direktor Antoine de Saint-Affrique s drugim se predsjednicima velikih francuskih kompanija u petak sastao s predsjednikom Emmanuelom Macronom, na razgovorima o situaciji u Ukrajini. Macron je trenutno jedini državnik iz EU koji službeno komunicira s Vladimirom Putinom. Financijski efekti sanckija koje zapad uvodi Rusiji još se ne mogu sagledati. Rusija i Ukrajina Danoneu nose oko 6 posto prometa, a kontroliraju i ruski mliječni brend Prostokvašino. Danone zapošljava 1000 ljudi u Ukrajini i 8000 u Rusiji, ali su unatoč odluci da ostanu prisutni u Rusiji rekli da će slijediti sve buduće smjernice francuske vlade. Danoneova uprava odluku o ostanku u Rusiju objašnjava odgovornošću za osnovne potrebe ruskih građana. Detalje o novoj strategiji trebali su predstaviti danas u obraćanju dioničarima. 

He replaced Emmanuel Faber who was abruptly ousted as chairman and CEO last year following clashes with some board members over strategy and calls from activist funds for him to resign over the group’s lacklustre returns compared with some rivals.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.