Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

PROTIV PANIKE Nadamo se da strah od nuklearnog rata neće isprazniti dućane i restorane

korona-gracani2

Iskreno govoreći, nikad nismo ni pomišljali da ćemo morati pisati bilo što s ovakvim naslovom i sadržajem. Ali, jutros smo se triput vozili taksijem i na sve tri radio stanice koje smo slušali u autima, raspravljalo se o kalijevom jodidu, pripravku koji se može nabaviti u apotekama i koji navodno pomaže u slučaju izloženosti radijaciji.

Svi informativni mediji u Hrvatskoj izvješćuju da je potražnja za kalijevim jodidom zadnjih dana dramatično porasla, zbog straha da invazija na Ukrajinu ne preraste u Treći svjetski rat. Takav je strah normalan, ali i prilično besmislen: Hrvatska nije meta za nuklearni udar, čak i da izbije Treći svjetski rat, u što i dalje sumnjamo.

Prije točno dvije godine, kad je proglašena pandemija, Hrvati su opustošili supermarkete i prestali odlaziti u restorane. Većini zagrebačkih restorana promet se prepolovio prije proglašenja prvog lockdowna. Nadamo se da neopravdana, premda razumljiva panika oko nuklearnog rata, neće ponovno isprazniti dućane i smanjiti promet u restoranima. Hrvatski su građani ipak pametniji.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.