Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

JOŠ JEDAN TRIJUMF James Suckling ocijenio je Simčičev Merlot Opoku i Pinot Grigio Cru Selection sa 96 bodova

Marjan Simčič iz Brda najautoritativniji je slovenski vinar. Zbirka njegovih internacionalnih medalja i visokih ocjena epski je opsežna.

Još je važnije što je Simčičeva vina lako pronaći u nizu velikih svjetskih restorana, uključujući Nomu, gdje su njegove Opoke zastupljene već mnogo godina.

Dugoj listi Simčičevih međunarodnih uspjeha ovih su se dana pridružile nove ocjene Jamesa Sucklinga, utjecajnog američkog kritičara koji živi u Italiji.

Suckling je dodijelio 96 bodova Merlotu Opoka iz 2016. i Pinot Grigiu Cru Selection iz 2019. Visoka ocjena za Merlot Opoku nije neočekivana. Radi se o jednom od sasvim rijetkih veličanstvenih crnih vina koja se proizvode na ovim prostorima.

No, 96 bodova za Pinot Grigio Cru Selection prilična je senzacija. Pinot Grigio Cru Selection ne spada u najskuplja Simčičeva vina. On košta dvadesetak eura. Dvadesetak eura za 96 bodova odlična je vrijednost za novac.

Pinot Grigio Cru Selection maceriran je osam dana, ima ružičasti odsjaj, veliko tijelo, intenzivne arome krušaka, jabuka i suhih marelica i živi, bogati, vibrantni okus s vrlo dugim mineralnim završetkom. Vino dolazi od 43 godine starih loza. Fermentirano je, naravno, spontano, bez industrijskih kvasaca Pinot Grigio Cru Selection definitivno zaslužuje tako visoku ocjenu.

U subotu smo u Opatiji kušali novo Simčičevo vino, Sauvignon Vert iz linije Opoka, koje je istodobno jako zeleno i uzorno zrelo. Sauvignon Vert Opoka mogao bi postati novi Simčičev hit.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.